Promotie: gratis Ubuntu boek

De huidige tijd is een bijzonder interessant maar complex tijdperk. Met alle crisissen die het Westen kent, de milieuproblemen, het oprukkend terrorisme, en het gebrek aan vertrouwen van burgers en consumenten groeit het besef dat het echt anders moet.  En ontstaat steeds meer het bewustzijn dat er ook een ander type leider nodig is. Leiders die in staat zijn een community te bouwen en die niet hun persoonlijke succes, maar het welbevinden van de gemeenschap centraal stellen. Leiders die beschikken over visie, lef, passie en compassie. Experts op hun vakgebied maar ook bouwers, vredestichters en vechters voor gelijke rechten.


Ubuntu

De Afrikaanse filosofie Ubuntu is wezenlijk onderdeel van deze leiderschapstijl. Ubuntu betekent zoveel als: “I exist because of we”. Je kunt als mens niet functioneren als je geen deel uitmaakt van een groter geheel. Afrikanen passen deze humanistische filosofie toe in alle sectoren van de 21e eeuwse samenleving. Verbindend leiderschap tot op het hoogste niveau vormt hierbij de sleutel. De kracht van Afrikaans denken toont overtuigend aan dat Ubuntu het antwoord kan geven op de Westerse vraagstukken van deze tijd. En het laat zien hoe je Ubuntu in je eigen organisatie integreert. Zodat je klaar bent voor de vraagstukken die onherroepelijk op je bordje komen.


Inhoud De kracht van Afrikaans denken:

1 De wereld op z’n kop
2 Leiders met lef, visie, passie en compassie gezocht!
3 Ubuntu als levensader
4 Ubuntu in het hedendaagse Afrika
5 De organisatie als community
6 Ubuntu meets West
7 Best practice: GreenDreamCompany


Inkijkexemplaar

Je alvast maximaal tien pagina’s bekijken: Fragment Kracht van Afrikaans

 

Verkoopprijs
Het boek ‘De Kracht van Afrikaans denken’ van Leontine van Hooft is voor 29,95 euro te koop bij Uitgeverij Thema; ISBN 9789058715982


VrouwenWoensdag geeft 3 exemplaren weg
Heb  jij je ingeschreven (en betaald) voor  een workshop bij VrouwenWoensdag op 13 maart aanstaande, neem dan contact met ons op o.v.v. je workshoptitel en contactgegevens. Wellicht maak jij dan kans op een van de gratis exemplaren.