Hogeropgeleide vindt het lastig werkprivé balans te bewaken

Driekwart van de hoger opgeleide werknemers gaat regelmatig over zijn grenzen heen op werk. Slechts de helft van hen trekt bij overbelasting aan de bel bij de werkgever. Dit is van invloed op de werkprivé balans. Dat blijkt uit onderzoek van Van Harte & Lingsma onder meer dan vijfhonderd hoger opgeleide Nederlanders.

De druk op de werkprivé balans is het grootst bij vrouwen. 72 procent van hen gaat wel eens tot regelmatig over de grens, tegenover 59 procent van de mannen. Daarnaast ervaart de naaste omgeving van de hoger opgeleide werknemers ook diezelfde werkdruk. 43 procent van deze werknemers wordt regelmatig door de omgeving gewaarschuwd te letten op de werkprivé balans.

Faalangst
Belangrijkste reden om niet aan de bel te trekken is de angst om te falen. 37 procent geeft aan dit gevoel regelmatig te ervaren wanneer de werkdruk ter sprake wordt gebracht. Vooral vrouwen zijn bang de werkgever of zichzelf teleur te stellen: bijna de helft (46 procent) voelt soms tot regelmatig een gevoel van falen wanneer overbelasting aangekaart wordt. 4 procent ervaart dit gevoel altijd bij het bespreken van overbelasting.

Balans
Dit mag geen belemmerende factor zijn, vindt Sandor Penninga, senior trainer en coach bij Van Harte & Lingsma. Bij een goede werkrelatie kan overbelasting zowel door medewerker of door leidinggevende aangekaart worden. Gezamenlijk kan dan onderzocht worden waardoor de overbelasting wordt veroorzaakt en kunnen er passende maatregelen worden genomen om de belasting te verminderen of de belastbaarheid van de medewerker te vergroten en hiermee de balans te herstellen.

Kinderen gaan voor
Ondanks dat het voor veel hoger opgeleide werknemers lastig is om de werkprivé balans te bewaken, gaat bij hen niet alles voor het werk. Zo is slechts 31 procent bereid om tijd met de kinderen op te geven voor het werk. Ook mag het werk voor veel hoger opgeleide werknemers niet ten koste gaan van tijd met de partner (61 procent).

Tijd met familie
Wat wordt wel weggeschoven voor werk? Een schoon en opgeruimd huis wordt het makkelijkst aan de kant gezet voor het werk (78 procent). Opvallend is dat vrouwen minder bereid zijn tijd met overige familieleden op te geven voor hun werk dan mannen (68 procent versus 75 procent).

Persoonlijk leiderschap
Penninga: Veel hoger opgeleiden gaan over hun eigen grenzen heen omdat ze veel zaken leuk vinden en zelf kansen aanpakken. Het is belangrijk om vanuit persoonlijk leiderschap te kiezen wat je belangrijk vindt en waar je dus ‘ja op zegt. Hiermee breng je focus aan in je werk en wordt voor jezelf en je omgeving duidelijker wat je grenzen zijn.

Bron: www.werken20.nl